Puh: +86 152 0161 9036

Sähköposti: [sähköposti suojattu]

EN
kaikki kategoriat

Uutta

Etusivu>Uutta

Lyhyt esittely vaihteenvahvistavasta laukauksesta

Aika: 2021-06-04 Osumat: 25

   Hammaspyörää vahvistava hammastaminen käyttää pääasiassa prosessia, jossa hampaan pintaa lyödään jatkuvasti nopeilla laukauspelletteillä, aivan kuten lukemattomat pienet vasarat, jotka iskevät hampaan pintaan, aiheuttaen hampaan pinnan erittäin vahvan muovimuodon ja tietyn paksuuden hampaan pinnasta. Kovettunut kerros on hampaan pinnan vahvistuskerros, joka vahvistaa hampaan juuren pintaa ja synnyttää jäännöstä puristusjännitystä hampaan juuren pinnalle, jolloin saadaan aikaan kylmäkäsittelyä vahvistava tekniikka, joka parantaa vaihteen väsymislujuutta ja pidentää käyttöikää.

1. Tarkoitus ja keskeiset osat
   Hammasjuuren pinnan jännitystilaa parannetaan hammaspyörän vahvistamislaukaisun avulla, jotta saavutetaan väsymyksenesto ja vaihteen pitkä käyttöikä. Voimansiirron vääntömomentin vuoksi hammasjuuriin kohdistuu suuri vaihteleva taivutusjännitys, varsinkin hampaan juuressa on oltava riittävä lujuus. Siksi hammaspyörän vahvistamisen painopiste on hampaan juuren pinnan vahvistaminen.

2. Vaihteen vahvistavan laukauksen kuorinnan vaikutus
    (1) Parannettu laukauksen peening voi parantaa merkittävästi vaihteiden väsymislujuutta

   Kun hammaspyörä on vahvistettu hammastamalla, säilytetyn austeniitin muuttuminen martensiitiksi ja suuren jäännöspainejännityksen, pintatyökalun kovettumisen ja mikrorakenteen hienosäädön ja hampaan pinnan kovuuden yhteisvaikutus johtuu merkittävästi.

   Hammaspyörän lämpökäsittelyn jälkeen hampaiden pintaan kohdistuu jatkuvasti iskun nopeaa suihkuvirtaa, joka voi muuttaa pidätetyn austeniitin martensiitiksi. Martensiittineulat ovat ilmeisesti pienempiä ja tiheämpiä kuin ampumaton hammaspyörä, joka voi parantaa martensiittia. Rungon alarakenteen rooli edistää jäännöspuristusjännityksen lisääntymistä.

  Vaihteen vahvistamisen ja ampumisen jälkeen suurin jäännöspuristusjännitysarvo on noin 0.05 × 0.10 (mm) hampaan pinnan alla ja jäännöspainejännitys voi olla jopa -800–1200 MPa. Kun hampaan juuressa on mikrohalkeamia, jäljellä oleva puristusjännitys voi estää halkeaman etenemisen. Kun puristusjännityskerroksen syvyys on noin 5 kertaa halkeaman syvyys, halkeaman vaikutus voidaan eliminoida. Jäännöspuristusjännityksellä on suuri vaikutus vaihteen taivutusväsymislujuuteen, ja hampaan pinnan jäännöspuristusjännitys voi pienentää taivutusvetojännityksen huippuarvoa.

   (2) Laukaisu voi pidentää merkittävästi vaihteiden käyttöikää

   Asiaan liittyvien tietojen mukaan syklisen taivutuksen ja vaihtelevien kuormitusten kohteiden hammaspyörien vahvistaminen voi tehokkaasti nostaa niiden väsymisrajaa. Vahvistaminen laukaus kuorinta voi erityisen tehokkaasti lisätä jännityspitoisuuden osien väsymislujuutta. Se voi poistaa työstöprosessin (kuten hammaspyörän hampaiden pinnan hionta ja akselin hammaspyörän muotoilukäsittely). Samalla se voi parantaa jatkuvien leikkuujälkien tai urien, reikien ja siirtymäfileiden ja muiden rakenteellisten tekijöiden aiheuttamaa jännityspitoisuutta. Vahvistamisen jälkeen hammaspyöristyksen jälkeen vaihteen käyttöikää voidaan vähentää merkittävästi ja vaihteen käyttöikää voidaan pidentää useita kertoja, kymmeniä kertoja tai jopa satoja kertoja.

3. Varusteita hammaspyörän vahvistamisessa
   (1) Vaihteen rikkoutumaton testaus (magneettisten hiukkastestien testaus ja väritestaus) on suoritettava ennen hammaspyörän vahvistavaa laukausta, koska pinnan muovivirtaus vahvistavan laukauksen kuorinnan aikana peittää pienet halkeamat.

   (2) Korkeampi lämpötila (yli 232 ° C) vapauttaa jäljellä olevan puristusjännityksen ja heikentää laukauksen kuorintavaikutusta. Asiaan liittyvien tietojen mukaan professori He Jiawen Xi'an Jiaotongin yliopistosta on tehnyt erityistutkimuksen tästä puristusjännityksestä. Paine heikkenee vähitellen lämpötilan noustessa, yleensä noin 400 ℃. Siksi kaikki lämpökäsittelyprosessit on saatettava päätökseen ennen kuorinnan vahvistamista.

   (3) Yleisesti ottaen kaikki mekaaninen käsittely on myös saatettava päätökseen ennen kuorinnan vahvistamista. Ennen hammaspyörän vahvistamista, kaikki käsittelykohteet on tarkistettava, täyttävätkö ne piirustusten vaatimukset, mukaan lukien mitat, muodon ja sijainnin toleranssit, pinnan karheus ja muut vaatimukset (mukaan lukien sisäiset ja ulkoiset fileet ja kiillotusvaatimukset jne.).

   (4) Ennen hammaspyörän vahvistamista on poistettava osan pinnalta pöly, öljy, korroosio jne. jollei toisin mainita, myös osan suojakerros on poistettava.

   (5) Tällä hetkellä kovien hammaspintojen raskaiden hammaspyörien pinnan jäännöspuristusjännityksen vaaditaan ulkomailla olevan -800 ~ -1200 MPa, mikä on vaikeaa saavuttaa pelkällä hiilellä ja sammutuksella. Tämä vaatimus voidaan täyttää toissijaisella ampumisella. Jäännöksen puristusjännityksen arvo, joka muodostuu vahvistamalla hammastusta, mitataan röntgendiffraktometrillä.

图片 4 副本
4 副本