Puh: +86 152 0161 9036

Sähköposti: [sähköposti suojattu]

EN
kaikki kategoriat

Uutiset

Etusivu>Uutiset

Lyhyt esittely kolmesta lämpökäsittelyprosessista hammaspyörän pinnan kovettamiseksi

Aika: 2021-06-21 Osumat: 28

   Hammaspyörien lujuus ja kantavuus lisääntyvät hampaan pinnan kovuuden myötä. Siten hammaspyörien pinnan kovettumisen lämpökäsittelytekniikkaa on käytetty laajalti kotimaisten ja ulkoisten hammaspyörien valmistuksessa. Vaihteiden ja hampaiden juurien pinnan kovettamiseen käytetyt lämpökäsittelymenetelmät sisältävät pääasiassa seuraavat kolme prosessia.

1. Hiilentäminen ja sammuttaminen
   Hiiltämisen ja sammutuksen jälkeen hammaspyörän pinnalla on korkea kovuus, kulutuskestävyys ja kosketuksen väsymiskestävyys. Samaan aikaan ytimellä on korkea lujuus, riittävä iskunkestävyys ja hyvät kattavat mekaaniset ominaisuudet. Siksi hiili- ja sammutusprosessista on tullut johtava tekniikka kovettuneiden ja yhä useammin käytettyjen hammaspyörien työstöön.

   Hiiltyneiden ja sammutettujen hammaspyörien kattavat mekaaniset ominaisuudet ovat korkeammat kuin pintainduktiokarkaistujen hammaspyörien. Karburointi- ja sammutusprosessi on kuitenkin monimutkainen ja lämpökäsittelyn muodonmuutos on suuri. Yleensä hiilihapotetut ja sammutetut hammaspyörät on hiottava lämpökäsittelyn muodonmuutosten poistamiseksi, jotta varmistetaan ansaitseman vaihteen tarkkuus.

   Koska karkaistun hampaan pinnan hammaspyörä hiili- ja sammutuksen jälkeen ei saa hioa hampaan juuren pyöreää uraosaa, hampaan juuren pinnan kovuus hiilihapon ja sammutuksen jälkeen lisääntyy hiiltymisen ja hampaan kovuuden ansiosta. juuren pinnalle muodostunut säilyy, mikä parantaa tehokkaasti hammaspyörän taivutusväsymystä.

2. Hehkuionin nitraus
    Koska hehkuionin nitraus suoritetaan matalissa lämpötiloissa, faasimuutoksia ei tapahdu, varsinkin lämpökäsittelyn muodonmuutos on pieni. Sen etuna on nopea nitrausnopeus, lyhyt nitrausaika, energiansäästö, korkea nitrauslaatu ja vahva sopeutumiskyky materiaaleihin. Lisäksi prosessilla on hyvä toimintaympäristö ja se on periaatteessa saastumaton.

   Siksi se on kehittynyt nopeasti kovettuneiden hammaspyörien pintakäsittelyyn. Vaihteita hehkuionitridoinnin jälkeen ei yleensä tarvitse jauhaa. Koska nitrauskerroksen syvyys on rajoitettu, raskaiden hammaspyörien, joilla on suuret moduulit, kovat hammaspinnat, käyttö on edelleen rajoitettua.

   Hehkuionitridoinnin jälkeen hampaita ei hiota, joten hampaan juuren pyöreän hampaan uran kovuus hehkuionin nitrauspinnan jälkeen ja hampaan juurenpinnan jäännöspuristusjännitys vahvistetun laukauksen jälkeen voidaan säilyttää, mikä parantaa tehokkaasti vaihteen taivutus väsymislujuus.

3. Induktiokuumennuspinnan kovettuminen
   Induktiokarkaisun suuren lämmitysnopeuden vuoksi voidaan välttää vaihteen pinnan hapettuminen ja hiilenpoisto. Koska hammaspyörän ydin on edelleen alhaisessa lämpötilassa ja sillä on suuri lujuus, lämpökäsittelyn muodonmuutos vähenee huomattavasti. Sammutuslaatu on korkea. Nopean lämmitysnopeuden vuoksi austeniittirakeita ei ole helppo kasvattaa. Sammutuksen jälkeen pintakerros voi saada acicular martensiitin ja pinnan kovuus on 2–3HRC korkeampi kuin tavallinen sammutus. Sarja etuja, kuten helppo lämmityslämpötilan ja kovettumissyvyyden sammuttaminen. Siksi induktiokuumennuspinnan karkaisutekniikka kehittyy nopeasti.

    Koska kovan hampaan pintavaihde välitaajuuden sammutuksen jälkeen ei saa hioa hammasjuuriosaa hampaiden hionnan aikana, hampaan juuren pinnan kovuus välitaajuuden sammutuksen jälkeen lisääntyy pinnan ja pinnan kovettumisen vuoksi hammasjuurista, joka on muodostunut vahvistuksen jälkeen. Jäljelle jäävä puristusjännitys voidaan säilyttää, mikä parantaa tehokkaasti vaihteen taivutusväsymislujuutta.


图片 3 副本
3 副本